Goede rechtsbijstand voor iedereen

Wat zijn de kosten?

Kadanz Advocaten vindt dat goede rechtsbijstand toegankelijk moet zijn voor iedereen. U kunt bij ons terecht voor een gratis kennismakingsgesprek. U krijgt snel inzicht in de aanpak van uw juridische probleem en ook in de kosten.

Het eerste informatieve gesprek is gratis. In dit gesprek kunt u uw juridisch probleem aan ons voorleggen. Wij kijken dan samen met u wat de beste aanpak is voor uw probleem. Wij hanteren gematigde tarieven voor particulieren en maken vooraf een inschatting van de kosten. Wij rekenen geen kantoorkosten.

Ook als u een rechtsbijstandverzekering heeft, kunt u bij ons terecht. De verzekeringsmaatschappij vergoedt in veel gevallen onze kosten.

Heeft u een laag of geen inkomen dan kunt u meestal een beroep doen op gesubsidieerde rechtsbijstand. Neem contact op met ons. Wij kijken of u hiervoor in aanmerking komt. Als dit het geval is, dan kunnen wij voor u gesubsidieerde rechtsbijstand aanvragen bij de Raad voor Rechtsbijstand, een zogenaamde toevoeging. Dit betekent dat het grootste gedeelte van de kosten door de overheid wordt vergoed. U betaalt wel een eigen bijdrage die afhankelijk is van de hoogte van uw inkomen. Voor deze eigen bijdrage kunt u bijzondere bijstand aanvragen bij uw gemeente. Bijzondere bijstand kunt u altijd aanvragen, u hoeft daarvoor geen bijstandsuitkering te hebben. Voor verdere uitleg verwijzen wij u naar de website van de Raad voor Rechtsbijstand: www.rechtsbijstand.nl.